(ACN-Redacció) Després de gairebé tres anys de pandèmia, dos creuers tornen a salpar de Barcelona per fer la volta al món. Es tracta de dos vaixells d’MSC Creuers que faran dues rutes diferents durant quatre mesos i que portaran els creueristes a ports de cinc continents, amb més de 50 destins en 33 països. L’últim cop que van sortir des de Barcelona unes embarcacions amb rutes mundials va ser al gener del 2020, just abans que esclatés la crisi del coronavirus. A més, és el primer cop que aquesta naviliera fa la volta al món amb dos creuers a la vegada.

114 catalans en un viatge de quatre mesos

En aquesta edició s’hi han apuntat 591 espanyols, entre els quals 114 catalans. 52 viatjaran en l’MSC Magnifica, i 62, en l’MSC Poesia. Una ruta portarà els passatgers a l’Argentina, Xile, el Perú, les illes Cook, Austràlia, Nova Caledònia, Indonèsia, Malàisia, l’Índia i Jordània. L’altre els conduirà per Costa Rica, la costa oest dels Estats Units, el Japó, la Xina, el Vietnam o Jordània.

Barcelona és l’últim port que fan els creuers abans d’arrencar el viatge, després que ja hagin passat per Civitavecchia i Gènova (Itàlia) i Marsella (França) per recollir altres passatgers. Així, aquest port també és l’últim lloc on els creuers es troben junts, i a partir d’aquest dissabte a la tarda se separaran per començar les travessies.