El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, s’ha referit a la vaga convocada per a aquest gener pel sindicat USTEC-STEs i ha assegurat que “la ciutadania no entendrà noves mobilitzacions”. En una entrevista a TV3, el conseller ha afirmat que “no és el moment de vagues” i que, ara que s’està negociant, “no és el moment de vagues. Necessitem tranquil·litat”.

Cambray ha defensat “l’acord històric” al qual van arribar el passat mes de març amb els sindicats i assegura que va ser el “primer acord en 20 anys que es va aprovar per unanimitat”. Afirma que han donat resposta pràcticament a totes les demandes dels sindicats. El conseller ha afegit, a més, que “el segon sindicat d’educació més important ja li ha dit al primer (USTEC) que la vaga és una mesura electoralista”.

Les dates del calendari del curs escolar 2023-2024, enlaire

Sobre les dates per fer possible l‘avançament escolar del curs 2023-2024, Cambray ha afirmat que “no hi ha res decidit”. Assegura que “s’està avaluant” la mesura i que un cop es faci el diagnòstic les dades es compartiran amb el Consell Escolar de Catalunya.

Ara bé, el conseller creu que l’avançament “és una bona mesura per a l’alumnat i per a les famílies” i que s’ha de veure “com ho podem continuar aplicant, si s’escau”. “Ningú no neix ensenyat”, ha dit Cambray. El conseller també ha descartat que el curs vinent l’escolarització a l’escola bressol, a P1, sigui gratuïta. Ara bé, diu que “el govern treballa” perquè tot el 0-3 ho pugui ser en un futur.

USTEC defensa la vaga

Per la seva banda, la portaveu d’USTEC-STEs, Iolanda Segura, ha defensat la convocatòria de vaga. En una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’, la líder sindical assegura que “les postures amb el departament estan allunyades”. Ha afegit que ara que s’estan negociant els pressupostos”, és quan cal convocar aturades. Segura ha criticat que el departament “sempre ens respon en clau negativa a les nostres propostes” i que les reunions “han estat una pèrdua de temps”.