Una cinquantena de persones han participat en la concentració de suport a les dones de l’Iran aquest migdia a la plaça de Sant Jaume. Reclamen que es reverteixi la situació de les dones en aquest país i que es respectin els drets humans de la ciutadania. Insisteixen a remarcar que la situació continua sent igualment crítica per a les dones en aquest país, tot i les imatges que circulen de dones manifestant-se sense mocador al cap.

20.000 persones empresonades a l’Iran

“Actualment hi ha més de 20.000 persones que estan empresonades i d’aquestes n’hi ha més de cent que corren perill d’execució imminent”, declara Anahita Nassir, una de les portaveus de l’agrupació de persones que s’han concentrat. Des de la repressió a l’Iran, hi ha hagut diverses manifestacions a Barcelona, així com també una cadena humana a la Rambla.

Pancarta en solidaritat amb l’Iran a l’Ajuntament

El consistori ha penjat la pancarta amb les paraules “Dona, vida, llibertat” en català i en persa. “Des de l’Ajuntament ens sumem a la convocatòria global de denúncia de les execucions i la repressió del poble iranià“, ha expressat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a través de les seves xarxes socials. “Reclamem la llibertat d’expressió i el respecte als drets humans”, ha afegit Colau. L’alcaldessa s’ha mostrat compromesa amb aquesta causa des de l’inici del conflicte.

“Per una vegada, les dones estan liderant el canvi i el moviment a l’Iran. El que volem i necessitem és que des d’aquí se senti la seva veu. El camí és molt llarg, però només n’hi ha un: llibertat i justícia per a tots i totes”, ha afegit Nassir.