El mètode més habitual per controlar el nombre de coloms a la ciutat són les captures massives. Consisteixen en donar pinso en un lloc determinat als coloms. Quan les aus ja han agafat confiança, se’ls llança una xarxa. Posteriorment, són sacrificades.

Cor de Colom defensa que la captura és “una barbaritat”. Per això, reclamen al govern d’Ada Colau que paralitzi els contractes amb Colomba Control, l’empresa encarregada del control de població d’aquesta espècie.

La petició a Change.org, que ja supera les 14.800 signatures recollides, proposa utilitzar mètodes més ètics com l’esterilització o la instal·lació de colomers ecològics. Susana López, presidenta de Cor de Colom, explica que aquesta última proposta, que funciona a París, no es podria aplicar a Barcelona. Per tant, es decanten pel pinso anticonceptiu. De fet, ja fa anys que se subministra pinso anticonceptiu per a coloms en nou punts de la ciutat. L’associació animalista aposta perquè aquesta campanya s’estengui.

A tall d’exemple, l’Ajuntament de Badia del Vallès va anunciar aquest dilluns que començarà a alimentar els coloms amb pinso anticonceptiu per reduir-ne el cens.

48 descendents en un any

La població de coloms té una gran capacitat de creixement. Cada au es pot començar a reproduir a partir dels sis mesos de vida. A més, ponen ous pràcticament durant tot l’any, només descansen entre novembre i febrer.