Sales lluminoses, mobiliari divertit i un espai agradable són les novetats del Parc d'Atencions del Vall d'Hebron. Neix com a concepte innovador per fer més agradable l'estada dels infants i joves amb càncer durant el tractament hospitalari. JOSEP SÁNCHEZ DE TOLEDO cap d'Oncologia Hospital Vall d'Hebron "Hem intentat "ahunar" tots aquests aspectes assistencials, aquests aspectes de la màxima tecnologia al servei dels nens i de les nenes i els aspectes d'establir lligams de tot el personal que treballa aquí a l'hospital" El nou equipament planteja diferents mons: una zona de pícnic; una altra que representa un món natural, amb boscos i cabanes, i la tercera, un món urbà, més futurista. ONA LLOBERA "M'agrada més aquest perquè es veuen més colors, més gran que el de dalt i et dóna més imaginació" La renovació del Parc d'Atencions també procura per les famílies que hi passen moltes hores. Poden rebre tot el necessari, perquè està pensat per desconnectar, descansar, respirar i jugar. Als pares se'ls facilita trobar complicitats i compartir experiències. ANNA GASCÓN mare "Diferències estructurals, diferències de tot tipus, és que no és comparable. Ara hi ha els despatxos pels professionals, hi ha sales d'extraccions, sales de sedació, els boxs són individualitzats." El nou equipament l'ha fet possible la Fundació Ribas Araquistain, L'Obra Social La Caixa i la Fundació Vila Casas. El Parc d'Atencions rep una mitjana de 150 nous pacients l'any, cosa que comporta uns 4.000 tractaments anuals.

El nou equipament triplica els punts de tractament -en té dotze-, disposa de quatre consultes, una unitat d’assajos clínics, una sala d’exploracions amb suport d’anestèsia i un espai perquè puguin ingressar els nens i joves en situació d’immunosupressió. Tot, amb el suport de la tecnologia més avançada.

L’objectiu principal és ampliar l’espai disponible per als tractaments dels nens i nenes amb càncer, per oferir-los una atenció de més qualitat i un espai més comfortable, on les famílies puguin sentir-se com a casa, en un entorn únic, agradable i que fomenti un millor estat d’ànim. La sala d’espera es divideix en tres àrees: una on es recrea una zona de pícnic; una altra, que representa un món natural amb cabanes i boscos; i la tercera, un món urbà més futurista.

El Parc d’Atencions ha estat possible gràcies a la Fundació Small, que va apostar per aquest projecte, i durant més de quatre anys ha estat treballat per fer-lo realitat. L’han impulsat també la Fundació Joan Ribas Araquistain, l’Obra Social La Caixa i la Fundació Vila Casas.