El nombre de persones que pateixen algun trastorn de la conducta alimentària no augmenta a Catalunya, però sí que creix el nombre de pàgines a Internet que promouen l’anorèxia i la bulímia. Malalties que es donen principalment en els joves, i que afecten especialment les dones (nou de cada 10 ho són). Majoritàriament, es detecten casos entre els 12 i els 14 anys, mentre que, en adults, no són tan significatius.

El CAC ha trobat un conjunt de 15 blogs que inclouen continguts favorables als trastorns alimentaris i que presenten continguts que podrien incitar a la pràctica de conductes contràries a la salut. Recomanen que els responsables d’allotjament de webs i els moderadors de blogs siguin curosos i sensibles als continguts que facin apologia dels trastorns de la conducta alimentària.

Segons el conseller de Salut, Boi Ruiz, es tracta d’un problema que s’ha cronificat i s’ha de lluitar per reduir el nombre de casos. Per aquest motiu, fan una crida als ciutadans perquè s’involucrin amb la causa. També ha posat especial atenció als mitjans de comunicació: demana que en horari protegit no s’emeti publicitat de productes destinats a la pèrdua de pes i que els productes ensucrats, salats o greixos no siguin presentats com a substituts dels àpats habituals.