Amb el nom “Clean the pee”, dos veïns del passatge de Tubella, al barri de les Corts, han iniciat una campanya per conscienciar els tenidors de gos que ruixin amb aigua els orins dels seus animals de companyia. En Marc Colomer i la Carla Cervera, consultor i dissenyadora, van decidir durant la pandèmia que calia tirar endavant una iniciativa per reduir l’impacte d’orins i excrements de gos.

A aquests veïns se’ls va acudir fer cartells de colors cridaners i missatges que confrontessin els tenidors de gossos amb la necessitat de netejar amb aigua els orins. La intenció de la campanya és “confrontar la gent amb aquesta problemàtica perquè se n’han de responsabilitzar”, explica Colomer.

Conviden a netejar els orins dels animals

“Jo netejo el pipi del meu gos al carrer, i tu què fas?” és el primer cartell que van dissenyar. En un altre s’hi pot llegir “Saps que el pipi del teu gos olora igual que el teu?”, una expressió que ha rebut crítiques a les xarxes per la incorrecció lingüística ja que hauria de ser “fer olor”. En el tercer cartell, conviden a netejar els orins dels animals i afirmen que “t’agradarà fer-ho”.

Segons Colomer, el passatge de Tubella és l’escenari ideal per a aquesta campanya perquè, en ser privat, són precisament els veïns els qui n’han d’assumir la neteja i desinfecció. La Rosa Ibáñez, veïna del passatge, lamenta que “de vegades passen fins a 80 gossos al dia, la gent no és conscient que fem nosaltres la neteja del carreró”.

La major part dels veïns del barri veuen amb bons ulls la iniciativa i asseguren que ja han començat a dur una ampolla per diluir les restes d’orina. Colomer demana més implicació de les administracions en aquest tipus de qüestions, ja que hi ha molta gent encara que no neteja el pixum dels animals de companyia.

Aviat la campanya farà un pas endavant amb una tirada de samarretes. A les Corts hi ha censats uns 4.000 gossos, aproximadament.