Associacions de veïns de Ciutat Vella han organitzat aquest dimecres un botellot a la plaça de Sant Jaume per denunciar el soroll i l’incivisme que pateixen. Els manifestants reclamen que es revisi el Pla d’usos de Ciutat Vella per limitar els locals que generen molèsties i que es faci complir la normativa del límit de soroll.

Els veïns concentrats han protestat amb una gran ampolla de dos metres i mig que han construït ells mateixos i que han batejat com un gran botellot. A més han escrit “Dret al descans” amb llaunes de cervesa al terra per escenificar el que es troben “cada dia al carrer” fruit de l’incivisme que ha proliferat sobretot amb la pandèmia.

Reclamen més implicació de la Guàrdia Urbana

Els manifestants també han interpel·lat la Guàrdia Urbana a l’hora de trobar solucions al seu problema. “Estem farts que ens diguin que no tenen prou efectius, la Urbana ha de fer controls del compliment dels nivells de soroll”.

Estem farts que ens diguin que no tenen prou efectius, la Urbana ha de fer controls del compliment dels nivells de soroll

Ángel Cordero, de la Xarxa Veïnal del Raval, lamenta que tot plegat els afecta la salut. “Volem descansar, volem dormir. No és casualitat que els veïns del Raval tinguem una salut més fràgil que a la resta de la ciutat”, critica Cordero, i afegeix que fa anys que pateixen sorolls i incivisme “excessius”, per terrasses de bars i restaurants cada vegada més nombroses des de la pandèmia, els botellots i “la tendència de fer festes als terrats“.

Volem dormir. No és casualitat que els veïns del Raval tinguem una salut més fràgil que a la resta de la ciutat

Els veïns de Ciutat Vella ja han fet diverses protestes contra el soroll i l’incivisme. La darrera va ser a principis d’estiu. En aquesta ocasió, s’hi han sumat la Xarxa Veïnal del Raval, l’AV Barceloneta, l’AV Casc Antic, l’AV Gòtic, SOS Rambla, l’AV Òstia i l’AV Raval i tenen el suport de la FAVB.