Desnonament Casa Àfrica

El desnonament de la finca ocupada coneguda com a Casa Àfrica, al barri Gòtic, ha quedat de moment suspès. Estava previst per a aquest dijous, 4 de novembre. A l’espai, situat al número 37 del carrer de la Canuda, viuen des de fa dos anys 24 persones, la majoria joves migrants sense papers.

Les entitats en defensa de l’habitatge feia dies que alertaven de l’amenaça de llançament i havien convocat mobilitzacions. Martí Cusó, portaveu de Resistim al Gòtic, ha explicat a betevé que el desnonament ha quedat suspès perquè la propietat, CETT Fundació (centre universitari de turisme), ha accedit a iniciar un procés de negociació amb els inquilins, veïns i l’Ajuntament. A més, segons ha afirmat, no s’ha establert cap data nova de llançament.

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha explicat a través de Twitter que es generarà “un espai de treball per buscar solucions que garanteixin el dret a l’habitatge”.

Una llar d’acollida per a migrants

Ja fa temps que la Casa Àfrica es va convertir en un espai d’acollida per a les persones migrants que arriben a Barcelona i no tenen altres alternatives. A l’inici, van ocupar un edifici del barri del Poblenou, d’on van ser desallotjats pels Mossos d’Esquadra el juliol del 2019. Després, els ocupants que hi havia en aquell moment van anar a viure a una altra finca del carrer de la Ciutat de Granada. En aquest punt es va produir un incendi i els Bombers van haver de rescatar 16 persones de l’edifici. Al carrer de la Canuda, fa dos anys que hi són.