Foto: Marc Lozano

Una segona denúncia formal d’assetjament sexual ha motivat que el Deganat de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blanquerna hagi tornat a apartar un professor que, segons ha pogut saber betevé, es tractaria de Xavier Sastre Freixa, tot i que la facultat no n’ha revelat el nom. Ho ha avançat el diari ‘El Principal’, que explica que en un comunicat es detalla que “hi ha indicis suficients per obrir una indagació”.

La decisió s’ha pres després conjuntament entre un grup de delegats de grau i de màster en representació de l’alumnat, el degà de la Facultat, Josep Lluís Micó, la mediadora del cas i la secretària acadèmica.

Reincorporat després d’haver complert la sanció

Una vegada es va rebre la primera denúncia i es va obrir un protocol, la comissió de seguiment del cas va considerar que no es tractava d’una causa greu i per aquest motiu es va decidir que se’l suspenia de sou i feina durant tres mesos.

És el que han explicat a betevé fonts de la facultat, situada al barri del Raval. Un cop el professor denunciat va complir la sanció “ha estat reincorporat” a la feina. Quan ha aparegut una segona denúncia formal s’ha tornat a suspendre cautelarment el docent en espera que, un cop obert el protocol d’assetjament, la comissió decideixi quin és el pas següent.