Una setantena d’estudiants de la Facultat de Periodisme i Relacions Internacionals de la Blanquerna s’han concentrat aquest dimarts a les 14 h per mostrar el rebuig i la condemna als casos d’assetjament sexual d’un professor, denunciats per quatre noies. La quarta denúncia s’ha conegut aquest matí.

La protesta l’han convocada els delegats de tots els cursos de la facultat, amb la intenció de denunciar la responsabilitat que hi ha tingut la universitat. Consideren que no s’ha fet prou per evitar casos com aquests i no entenen per què el professor denunciat es va reincorporar després de la sanció arran de la primera denúncia, el setembre de 2022. Actualment, torna a estar apartat de la docència a la facultat, com a mesura cautelar, després que s’hagin presentat més denúncies.

Critiquen el protocol de Blanquerna

Els estudiants reclamen l’actualització del protocol d’assetjament sexual a les aules. “S’ha quedat antiquat i s’ha vist que no ens protegeix de casos com aquest”, afirma Astrid Mariangels, delegada de Relacions Internacionals i Periodisme. També critiquen que alguns professors han posat en dubte les denúncies. “Entre els professors es justifiquen, i ens diuen que no és abús de poder, que hi ha una línia molt fina. Però no és tan fina aquesta línia”, lamenta una estudiant que prefereix mantenir-se en l’anonimat. Asseguren que hi ha més d’un professor que comet abusos i que no està permès constituir sindicats d’estudiants.

Blanquerna es reafirma en la lluita contra l’assetjament

Per la seva banda, des de Blanquerna s’han refermat en el seu compromís contra els casos d’assetjament sexual. “Si ens arriba una denúncia amb algun tipus de prova, més enllà del comentari, ens posem a treballar el mateix dia“, ha assegurat Josep Lluís Micó, degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blanquerna.

En aquest sentit, explica que la quarta denúncia s’ha afegit a la mateixa causa encetada al setembre, i es preveu que si n’arriben més, també s’incorporin al mateix expedient.