Els veïns del carrer de Josep Torres, a tocar de les obres del Mercat de l’Abaceria, s’han trobat un cartell a la porta de casa en què una empresa privada els alerta que els dies 5 i 8 de juliol no poden obrir finestres ni balcons, ni tampoc estendre roba als patis interiors. El motiu, segons avisa el mateix cartell de l’empresa Ferrolezama, són els obres de retirada de la coberta de fibrociment de la finca situada als números 19-21 del mateix carrer.

La denuncia l’ha feta a través de Twitter la plataforma Afectats Abaceria, que critica que una empresa privada estigui substituint la feina que “correspon als poders públics”. La plataforma adjunta un mapa de Google on es pot veure com la nau en qüestió té una gran coberta de fibrociment.

L’entitat veïnal ha trucat la Guàrdia Urbana, que s’ha presentat a l’obra i ha comprovat que l’empresa té la documentació -que concedeix la Generalitat- en regla. L’empresa encarregada de fer l’enderroc no ha volgut donar detalls de les obres a betevé. Els veïns, a més, critiquen que se’ls hagi avisat a través d’un cartell informatiu col·locat per una empresa privada i, a més, amb tan poc marge de temps.

Una altra coberta de fibrociment al costat del Mercat de l’Abaceria

La plataforma Afectats Abaceria ha estat especialment bel·ligerant perquè les obres d’enderroc del Mercat de l’Abaceria incloguin un pla per a la retirada de l’amiant de la coberta. De fet, les obres s’han endarrerit almenys fins a la tardor per poder canviar d’empresa i poder garantir així que es pot retirar l’amiant amb seguretat. Una feina que es farà recobrint el mercat totalment amb una bombolla com reclamaven els veïns.