El comitè d’empresa de TMB ha denunciat l’empresa

davant d’Inspecció de Treball perquè asseguren que “no ha adoptat cap protocol” per tractar urgències relacionades amb la presència d’amiant en diferents vagons de la companyia, especialment en casos de descarrilament de trens o col·lisió.

El sindicat CGT considera que Transports Metropolitans de Barcelona incompleix amb la prevenció de riscos laborals i amb les “disposicions mínimes de seguretat i salut” aplicables als treballs amb risc d’exposició a l’amiant. A més, critiquen que l’empresa no ha facilitat un llistat amb les persones que han estat exposades a l’amiant al seu lloc de treball i s’ha negat a fer revisions mèdiques al personal de la unitat d’energia.

TMB assegura que treballa en la retirada del material

L’empresa afirma que compleix la normativa vigent i que prioritza, sempre, “la seguretat i la salut de les persones”. Així mateix, asseguren que estan treballant per detectar els materials amb amiant que hi ha al suburbà i eliminar-los o encapsular-los immediatament si suposen un risc. Pel que fa als elements que no siguin urgents, informen que els retiraran de manera planificada. Des de TMB recorden, també, que col·laboren amb Treball per elaborar plans d’acció conjunts.