ciutat meridiana punt vacunacio covid
ciutat meridiana punt vacunacio covid

El pas de la cinquena onada de la covid-19 als barris ha deixat un mapa on la Barcelona més perifèrica continua sent la més tocada. Tot i que els contagis han baixat arreu en l’últim mes, sis dels 15 barris amb la incidència de covid més alta a l’agost pertanyen a Nou Barris. La Trinitat Vella i Baró de Viver destaquen negativament a Sant Andreu, i la Teixonera i la Vall d’Hebron són els més afectats a Horta-Guinardó.

Vallbona, Ciutat Meridiana i la Trinitat Nova encapçalen les xifres més pessimistes. Els dos primers van superar el miler de positius per cada 100.000 habitants a l’agost, un registre que quadruplica la taxa dels barris menys afectats com Pedralbes, la Bonanova i les Corts. Tot i que les dades són força optimistes al districte de Sant Martí, altre cop veiem com un barri perifèric no se’n surt, com és el cas del Besòs i el Maresme, amb més de 700 positius per cada 100.000 habitants.

La Marina del Prat Vermell engega el mes de setembre amb una incidència elevada tot i que cal tenir present que aquest barri té una densitat de població baixa i les dades es disparen quan hi calculem la taxa de covid. Per això, també cal fixar-se en els casos detectats en xifres absolutes: 19 positius en tot el mes.

A l’altra cara de la moneda, els barris de l'”Upper” Diagonal, el Congrés i els Indians, la Dreta de l’Eixample, i el Camp d’en Grassot i Gràcia Nova van tancar l’agost amb la taxa més baixa de covid.

Barris amb menys població vacunada

Alguns dels barris amb la incidència de casos més alta també destaquen per ser els que tenen menys percentatge de població immunitzada. Actualment, el Raval Sud és l’única àrea bàsica de salut que no ha assolit el 50 % de ciutadans amb la pauta completa de la vacuna, amb negre al mapa.

Tot i haver superat l’equador del 50 % de ciutadans amb la vacunació finalitzada, la resta de barris a Ciutat Vella, el Poble-sec, el Besòs, les Roquetes, la Guineueta i el Bon Pastor són altres zones amb les dades més baixes de la ciutat.

Argimon: “La cinquena onada va començar en sectors benestants i ha acabat afectats els més desafavorits”

El factor social és un dels determinants que influeix a l’hora de contagiar-se del virus. El conseller de Salut, ha explicat en roda de premsa aquest dimarts que tot i que la cinquena onada va començar en sectors benestants, aquells que poden pagar els viatges de fi de curs, “una vegada has escampat la malaltia, acaba afectant al sector més desafavorit“, que és el que l’ha patit en major mesura durant tota la pandèmia, ha conclòs Argimon.

Comparteix a: