El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona ha acollit l’acte institucional en record de Salvador Puig Antich en el 50è aniversari de la seva execució, un assassinat que va ser una de les darreres mostres de fortalesa repressora del règim franquista. L’acte ha comptat amb la presència de les germanes Puig Antich, persones del seu entorn de militància i amics, i ha estat presidit per la regidora de Memòria Democràtica, Raquel Gil, que ha assenyalat que el d’avui era un acte “necessari de reparació i d’homenatge a una figura esdevinguda icònica per desgràcia, però també —i sobretot— per recordar pel seu compromís, encara vigent”.

Montserrat Puig Antich ha destacat que “és un reconeixement de la seva memòria i la dignificació de la seva persona“, una lluita que la família va començar fa mig segle després de l’execució de l’activista i que, com ha reconegut la seva germana, encara no s’ha acabat: “Encara ens queda molt camí per recórrer, per arribar a la veritat, la justícia i la reparació“.

Primer dels actes d’homenatge

L’acte d’aquest dijous ha estat el primer del programa que aquests dies tindrà lloc a la Model i que té el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Amb el títol Puig Antich. El Compromís Vigent, es faran un seguit d’activitats que recuperaran la seva figura i connectaran la seva lluita amb les del moment present. S’hi faran des d’aproximacions biogràfiques a debats jurídics i també hi tindran gran protagonisme la literatura, les arts escèniques, la música i el cinema.