Famílies d’arreu de Barcelona s’han concentrat davant les escoles aquest divendres a la tarda, en resposta a la crida de la plataforma #EducacióambPalestina per reivindicar un alto el foc, la retirada de les tropes i la fi del setge a Gaza. A més, fan una crida a aturar el comerç d’armes a Israel, per evitar les morts “de milers de nens i nenes víctimes dels bombardejos”. Amb el mateix objectiu, es demana que es permeti l’entrada urgent de material sanitari i humanitari suficient a Gaza.

Els convocants, sindicats i entitats de l’àmbit educatiu, defensen que les escoles no han de mirar cap a una altra banda i que una de les seves missions és educar per a la pau. Insisteixen, a més, “que estar en contra d’aquest genocidi no és, en cap cas, ser antisemita”. En alguns casos, com el de l’Escola Fructuós Gelabert, a Gràcia, han aprofitat per reclamar la pau a Gaza i a la resta del món. “Hi ha dues o tres guerres i volem la pau, que el món sigui millor i no estigui contaminat per bombes, míssils i granades”, afirma un dels alumnes de l’escola.

Concentracions també als centre sanitaris i casernes de bombers

Aquest divendres dos col·lectius han mostrat la seva solidaritat amb el poble palestí. Al migdia bombers de tot Catalanynya s’han concentrat davant les casernes. I a primera hora de la tarda, el personal sanitari també s’ha trobat davant dels centres per demanar la fi de l’atac a Gaza.

Dijous van ser els estudiants de secundària, batxillerat, de les universitats i d’FP els qui van fer vaga i es van manifestar pel centre de Barcelona.