(ACN) L’Ajuntament de Barcelona i la Plataforma d’Entitats LGTBI han renovat el conveni de gestió del Centre LGTBI fins al 2025 amb una aportació de 2,3 milions d’euros. L’equipament es va inaugurar el gener del 2019 i des de llavors ha estat oferint serveis d’informació, orientació i atenció directa, en coordinació amb les principals associacions del moviment i la resta de serveis del consistori. L’aposta es concreta en un augment de l’aportació econòmica en 150.000 euros anuals, que es destinaran a doblar les hores del servei d’atenció individual i familiar, així com impulsar un programa d’activitats territorials per a la promoció de drets per a la diversitat sexual i de gènere.

Prop de 1.500 persones ateses en tres anys

Des que es va posar en marxa i fins al mes de maig l’equipament ha atès un total de 1.408 persones. D’aquestes, 446 persones han rebut atenció psicològica, 321 atencions han estat a persones trans i 606 han rebut assessorament jurídic. D’altra banda el servei d’informació ha realitzat més de 10.000 atencions i s’han dut a terme 1.309 activitats del programa cultural amb la participació de 67.749 persones.

Durant l’any 2021, les atencions van augmentar un 48 % respecte al període anterior i es va establir un sistema per reforçar l’atenció social, amb la qual cosa es passen directament a serveis jurídics les demandes concretes d’aquests temes. Els principals motius de consulta han estat per situacions d’estrangeria, refugi i asil, assessorament laboral, habitatge per garantir l’autonomia, conflictes o situacions d’LGTBI-fòbia en l’àmbit familiar, necessitats socials, acompanyament psicològic i en processos de transició, i consultes relacionades amb la identitat de gènere i socialització i trobada entre iguals.

La franja d’edat que més ha sol·licitat el serveis d’atenció és la dels 31 als 40 anys, seguida de les persones de 26 a 30 i les de 40 a 50 anys. Les persones majors de 65 anys i menors d’edat són les que menys serveis han demanat.

Pel que fa a la identitat de gènere, es manté la proporció d’homes i dones en un 49 % i les persones que es manifesten com a no binàries o de gènere fluid representen el 2 % dels usuaris.