La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la compra de l’antiga Clínica Barceloneta i ha reservat un pressupost de 8 milions d’euros per fer aquesta operació. L’adquisició d’aquest edifici i els tres adjacents han de servir per traslladar el Centre d’Atenció Primària (CAP) de la Barceloneta, ara situat en dependències de l’Hospital del Mar. El proper pas per fer realitat el nou equipament serà l’aprovació del planejament urbanístic específic i la cessió de l’espai al Servei Català de la Salut.

“Una assistència sanitària de primer nivell”

El regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, ha assegurat que aquest nou equipament permetrà “atendre molt millor la població de la Barceloneta”. Batlle ha augurat que el barri disposarà d’“una assistència sanitària de primer nivell” i també ha reconegut que s’haurà de treballar per tirar endavant reivindicacions veïnals com ara habitatges tutelats o serveis d’atenció a la gent gran.

3.000 metres quadrats dedicats a l’atenció sanitària

El conjunt d’edificis de l’antiga Clínica Barceloneta, amb una superfície de 3.000 m2, permetran ampliar la cartera de serveis del CAP. Fonts municipals expliquen que s’incorporaran nous professionals com ara dietistes i nutricionistes, higienistes dentals, fisioterapeutes i professionals de la salut mental.