La presència de senglars a les vies urbanes preocupa cada vegada més els veïns de Vallvidrera. Aquest estiu han notat un augment considerable d’aquests animals. Una prova evident d’això són les imatges que van enregistrar l’1 de setembre des d’un balcó. Es poden veure dues o tres famílies de senglars passejant per la zona de la plaça de Vallvidrera.

Preocupació i temor dels veïns

Segons Clara Raich, de l’Associació de Veïns de Vallvidrera, no és un fet aïllat. Afirma que el nombre d’animals s’ha multiplicat durant l’estiu i que el tema “s’ha descontrolat”. Assegura que es poden arribar a veure “famílies d’entre 10 i 12 membres” i que, fins i tot, “t’arriben a perseguir per agafar el pa que portes a la bossa”. Raich diu que hi ha veïns que tenen por per la situació: han arribat a veure “bandades seguint una mare amb dos fills pujant les escales cap al funicular”.

Les incidències es tripliquen, segons l’Ajuntament

L’augment de la presència de senglars a Barcelona és una realitat que reconeix l’Ajuntament de Barcelona. Les incidències comunicades a la Guàrdia Urbana s’han triplicat els mesos de juliol i agost respecte de l’any anterior. Si l’estiu del 2020 es van registrar 98 incidències, aquest any n’hi ha hagut 298. Per això, el consistori ha afirmat que prioritzarà les captures programades de senglars a Nou Barris, Sarrià – Sant Gervasi i Horta-Guinardó.