Família de senglars a la plaça d'Alfonso Comín

La presència de senglars a Barcelona augmenta. Les incidències comunicades a la Guàrdia Urbana per la presència d’aquests animals a la via pública s’han triplicat els mesos de juliol i agost respecte de l’any anterior. Si l’estiu del 2020 es van comunicar 98 incidències, aquest any n’hi ha hagut 298. Des que va començar l’any, s’han registrat ja 728 trucades per presència de senglars, mentre que durant tot el 2020 n’hi va haver 588.

La tinenta d’alcalde Laia Bonet ha explicat que el consistori ha detectat també un canvi en la distribució dels senglars a la ciutat, amb més incidències a Nou Barris. Aquest districte ja és el segon amb més presència d’aquests animals al carrer, darrere de Sarrià – Sant Gervasi. Per això, Laia Bonet ha detallat que s’ha adaptat el Pla d’acció de senglars i s’han prioritzat les captures programades a Nou Barris, així com a Sarrià – Sant Gervasi i Horta-Guinardó.

La tinenta d’alcalde ha dit que s’ha demanat també al Consorci del Parc Natural de Collserola que controli la població de senglars dins dels seus límits i ha explicat que els responsables faran més captures programades.

Donar menjar als senglars està prohibit

La tinenta d’alcalde ha donat les explicacions a la Comissió de Presidència en resposta a un prec de Ciutadans, que li ha demanat intensificar les mesures per controlar la població de senglars. Bonet ha atribuït l’increment d’aquests animals, en part, a la caiguda de pluges, que els fa freqüentar més la ciutat. També ha insistit a la ciutadania que no els doni menjar, una pràctica que no està permesa i que contribueix al fet que els senglars s’habituïn a rebre aliments per part dels humans.