En Marc i en Michael són els encarregats de preparar el material que les entitats de Ciutat Vella demanen al Banc de Recursos. És un espai on diferents associacions socials o culturals del districte poden compartir o demanar recursos i gestionar-los de manera col·lectiva. El coordinador del servei, Francesc Dalmau, explica que “per accedir al Banc de Recursos no cal aportar-hi res” i que l’únic requisit “és que siguin activitats comunitàries, educatives o culturals i que no tinguin ànim de lucre privat”.

Accedir al material del Banc de Recursos és senzill. Només cal que l’entitat interessada ompli un qüestionari al bloc del servei i demani allò que necessiti. Una vegada rebuda la petició, es comprova que el que se sol·licita estigui disponible i es concreten els detalls de l’entrega.

L’Associació Educativa Integral del Raval és una de les entitats que formen part del Banc de Recursos des dels inicis. De fet, va ser una de les entitats precursores i, per això, Lara Morcilla, educadora social d’aquesta entitat, destaca la rellevància del servei: “És molt important de cara a compartir i mancomunar recursos ja que moltes entitats tenim un projector, uns micròfons, unes cadires, una tarima que no utilitzem a diari i, en canvi, poden ser útils a la resta d’entitats”. 

El Banc de Recursos és una iniciativa emmarcada dins del Pla de Desenvolupament Econòmic de Ciutat Vella, impulsat pel districte i per Barcelona Activa. El servei, ubicat al barri del Raval, està gestionat per la xarxa Itaka -composada per Impulsem SCCL, Colectic (Tecnologia per la transformació social), AEIRaval i Fundació C.O Joan Salvador Gavina.

El Banc de Recursos està físicament al Raval. Aquí guarden una part del material disponible. La resta el tenen, a les respectives seus, les 15 entitats que ja col·laboren en aquest servei.