La Lizete cuida cada dia la seva filla i sis nens més. Els pares avui també treballen, però el seu marit aquest matí té cura de la petita. LIZETE ELIZONDO "Él se ha quedado con la niña, por eso yo puedo venir a la ludoteca con todos los niños con los que trabajo. Sus padres también estan preparando la Nochebuena y me han pedido que me quede con ellos." Per a la majoria de nens, avui és el primer dia de les vacances de Nadal i les famílies s'ho munten com poden, sovint amb l'ajuda dels avis. EUSEBI OCA "Amb una mica de bona voluntat de tots, d'avi, besàvia i avi inclòs... hem vingut a fer un tomb mentre les àvies s'ocupen de preparar, comprar, cuinar i no emprenyem i no ens emprenyen." Els amics també els donen un cop de mà. El Sergi i la seva dona avui passen el dia amb el seu fill i dos nens més. SERGI TORRES "Nosaltres normalment demanem festa per les vacances per poder estar amb els nens. Els nostres amics estaven treballant i no sabien què fer amb els nens." El tió i el Pare Noel són avui el tema de conversa entre els més petits. "Jo he demanat la disfressa d'en Son Goku." "¿Esta noche quién viene? ¿Papá Noel? ¿Y te va a traer muchas cosas? ¿Cómo te has portado?" "He pedido el coche de Alonso, y el Mickey Mouse." "¿Y que más? Ya está."

Els avis són, sobretot, els que majoritàriament donen un cop de mà als fills que treballen i no poden demanar-se festa a la feina durant aquests dies. Una altra opció, no tan barata, són els cangurs, però les famílies comencen a compartir ja despeses com es fa en altres països europeus.

Enguany, 20 patis escolars obren durant les vacances escolars, una solució per a les famílies que es queden a la ciutat durant aquests dies. També els museus de Barcelona o el Poble Espanyol organitzen tallers i activitats perquè els més petits gaudeixin del Nadal.