Aquest dijous al vespre s’ha posat en marxa el Fes Pedralbes, l’edició especial d’aquest any del Festival Jardins de Pedralbes. La crisi del coronavirus ha obligat a reduir l’aforament dels concerts i, com a conseqüència, el festival durarà més setmanes. D’un mes de durada passa a dos —fins al 13 de setembre— i s’hi faran fins a 48 concerts. Les associacions de veïns de la zona creuen que es fa un ús massa intensiu de l’espai i demanen que es canviï d’ubicació de cara a properes edicions.

Danys a la vegetació del parc

El Festival Jardins de Pedralbes ha celebrat ja vuit edicions i els veïns es queixen que cada any és més llarg i s’utilitzen més zones del parc per instal·lar-hi estands. Fa temps que traslladen a l’Ajuntament les molèsties que els comporta i alerten que fer-hi el festival danya la biodiversitat de l’espai. De fet, denuncien que els camions de l’organització ja han fet malbé alguns arbres.

Dos mesos amb els jardins ocupats

Lluís Tarafa, de l’Associació de Veïns de la Zona Universitària, reconeix que l’edició d’aquest any és pitjor que les altres, tot i la crisi del coronavirus. Assegura que el fet que els concerts apleguin menys persones ha fet que el festival s’allargui tot l’estiu, la qual cosa vol dir que els jardins estaran ocupats durant dos mesos. A més, els dies de concert ja no estaran oberts al públic des d’hores abans de l’espectacle.

L’associació denuncia que s’ha assabentat de la nova proposta de festival per la premsa, tot i tenir oberta una taula de negociació amb l’Ajuntament amb la idea d’un esdeveniment de consens. També posa de manifest que els preparatius del festival es van començar a fer abans de la signatura del conveni que havia de recollir-ne les condicions d’aquest any.

El districte defensa el festival

Per la seva banda, el districte de les Corts defensa el festival ja que —assegura— ajuda a promoure l’activitat econòmica i cultural en un any especialment complicat. Això sí, reconeix que el conveni entre la Generalitat, l’Ajuntament i els organitzadors acabarà el 2021 i, per tant, es podria obrir la porta a introduir-hi modificacions. Ara bé, segons Sara Jaurrieta, “tot apunta que pugui haver-hi una continuïtat, això sí, evitant les molèsties que es puguin donar als veïns i escurçant el festival per tal que torni al format habitual”.

Sobre els danys al parc, Jaurrieta assegura que els tècnics de Parcs i Jardins en fan un control exhaustiu i apunta que es demanarà a l’organització que reposi tot el que s’hagi fet malbé.

Comparteix a: