Els Jardins de Sant Pau del Camp, al barri del Raval, s’han renovat per fer-los més amables i segurs per al veïnat després d’un llarg temps de degradació. En els darrers anys, la zona s’havia convertit en un espai que era font de baralles, brutícia, consum de drogues i alcohol i un espai que utilitzaven els lladres per amagar-se després de cometre delictes. Els veïns havien demanat, en més d’una ocasió, que es recuperessin els jardins per al barri. Ara, n’ha acabat la primera fase de reforma i l’Ajuntament dinamitzarà els jardins durant l’estiu amb activitats.

Els espais renovats

El rentat de cara dels Jardins de Sant Pau del Camp ha començat amb una primera fase, que ha consistit en la construcció d’una àrea híbrida de joc i esport, un circuit “pumptrack” i millores a l’àrea de gossos. A més, s’ha habilitat un accés nou, s’ha instal·lat una pica als horts i s’ha preinstal·lat una font a la zona infantil. El cost ha estat de prop de 238.000 euros.

La segona fase d’actuació està previst que comenci a finals del 2020 i inclourà, entre altres coses, un jardí amb més àrees verdes i un espai que puguin gestionar les entitats del barri.

Dinamització dels jardins

Per tal que el veïnat torni a sentir seus els jardins, el districte de Ciutat Vella ha impulsat un programa d’activitats durant l’estiu que rep el nom de Trobem-nos a Sant Pau del Camp. El programa es fa de dilluns a divendres des de primera hora del matí i fins al vespre i consisteix en activitats esportives, tallers de música i de construcció, un espai de lectura i jocs infantils.