L’Associació de Veïns de Sarrià demana a l’Ajuntament que reconsideri el planejament de la plaça nova que unirà dos equipaments del barri. Es tracta de l’espai que quedarà al carrer de l’Hort de la Vila, 27-29, tot i que també tindrà entrada pel carrer de Salvador Mundí. Alguns veïns denuncien que la plaça no serà prou segura perquè tindrà racons sense visibilitat que podran crear conflictes. Lamenten que es projecti un espai públic nou sense perspectiva de gènere i demanen al consistori que n’elimini els racons perillosos perquè sigui un espai més diàfan i amable.

La proposta de l’entitat veïnal

Per eliminar els racons, la Comissió d’Urbanisme de l’AV proposa que una part del pati del Casal de Gent Gran Can Fàbregas passi a formar part de la plaça. D’aquesta manera, s’ampliaria l’espai municipal i s’eliminaria el calaix que, diuen, seria perillós. L’Ajuntament està treballant en la demanda veïnal. Els veïns ja han pensat un nom per a la plaça: Mariano Massagué, en honor d’un president històric que va tenir l’entitat.

Una plaça que unirà dos equipaments

L’AV demana a l’Ajuntament que també es replantegi la plaça de forma global, tenint en compte que unirà el Casal de Gent Gran Can Fàbregas amb el futur equipament de les casetes d’Hort de la Vila, on abans hi havia l’Ateneu de Sarrià, que va ser incendiat. Volen que el consistori pensi els usos que tindrà la plaça amb relació als dos equipaments, com la utilitzarà cadascun i les activitats conjuntes que s’hi podran dur a terme per tal que el nou espai municipal s’ajusti a les necessitats de la zona.

La plaça s’inaugurarà el 2021

Aquesta plaça forma part d’un pla especial urbanístic que es va aprovar fa dos anys en el plenari de Sarrià – Sant Gervasi, en què es va acordar que la constructora La Llave de Oro es faria càrrec de la urbanització. Es preveu que s’inauguri a principis del 2021, quan també acabin les obres del bloc de pisos de la mateixa constructora just al davant.