A través de l’experiència proposada al web autisme.beteve.cat, la TDT i YouTube, donem veu a persones, famílies i associacions que lluiten cada dia per trencar murs i eliminar la visió limitada que hi ha sobre el seu món.

El projecte sobre l’autisme conclourà el proper 2 d’abril, Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, amb una programació especial:

 • 18.30 h ‘Terrícoles’: Lluís Reales entrevista la doctora Amaia Hervàs, psiquiatra infantil i experta en TEA.
 • 20.30 h ‘Deuwatts’: Trastorns de l’Espectre Autista. Aprofundim en un trastorn que, segons l’OMS, afecta una de cada 160 persones.
 • 21.00 h Documental (‘Sentir’): sense intermediaris ni experts, el documental mostra la part més sensorial d’una persona amb autisme. Quatre testimonis en primera persona que ens endinsaran en el món de les persones amb condició d’espectre autista.
 • 21.30 h Debat: Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. Presentat per Olga Valencia, plantegem un debat per aprofundir en el TEA en què participaran:
  – Ramon Cererols, persona amb Asperger i autor del llibre ‘Descobrir l’Asperger’.
  – Joan Cruells Pagés, psiquiatra i portaveu de la Federació Autisme Catalunya.
  – Roser Galí, directora general de Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.
  – Neus Payerol, directora de l’associació Junts Autisme i membre de la Federació Catalana d’Autisme.
 • 22.30 h ‘Maria i jo’: el viatge del dibuixant Miguel Gallardo i la seva filla Maria a l’entorn d’un complex turístic, metàfora d’una societat que acostuma a mirar cap un altre lloc.

Més programació especial:

 • Dissabte 31 de març 19.30 h al ‘Doc’s’:  emissió del documental ‘TEA, una realitat paral·lela’.
 • Dimarts 3 d’abril a les 20.45 h al ‘Bàsics’: continguts especials sobre l’autisme, amb la participació de l’entitat Aprenem, associació per a la inclusió de les persones amb TEA.