Centenars de persones s’han concentrat aquest diumenge al matí a la plaça d’Eivissa, al barri d’Horta, en rebuig del que titllen de “repressió policial”. Ho han fet després de l’actuació dels Mossos d’Esquadra durant la manifestació de divendres convocada pels comitès per la defensa de la república per demanar l’alliberament dels polítics empresonats a petició del jutge Llarena.

La mobilització s’ha fet a Horta, convocada pel CDR d’Horta-Guinardó, del qual forma part un veí que es va manifestar i que va perdre parcialment la visió d’un ull en una de les càrregues policials. L’afectat, David Mar, ha denunciat que divendres els agents no portaven identificació i que va deixar de veure-hi quan va notar un cop a l’ull dret mentre intentava ajudar una altra persona que es trobava a terra. També ha dit que li ha quedat afectada la retina i que encara no sap si de forma temporal o permanent.

Els fets van succeir divendres passat després que el jutge Llarena decidís tornar a dictar presó preventiva per a Turull, Rull, Romeva, Forcadell i Bassa. Davant la notícia, milers de persones van sortir al carrer per manifestar-se contra l’empresonament dels polítics. A la mobilització es van produir moments de tensió i algunes càrregues policials. Com el veí d’Horta, el col·lectiu de periodistes que estaven cobrint la manifestació també van denunciar l’actuació policial contra la premsa que cobria la mobilització.