La víctima va ser captada a Nigèria amb la promesa d’una oferta laboral per  fer feines de neteja a l’estat espanyol. Ella va acceptar i l’organització va traslladar la noia des del seu país natal fins a Barcelona. El viatge no va ser fàcil: primer va viatjar de Nigèria a Líbia i d’aquest país fins a Itàlia en pastera. La noia ha explicat que durant tot el trajecte va haver de defensar-se per no ser víctima d’agressions sexuals.

Quan va arribar a Barcelona la van instal·lar a un pis al districte de Nou Barris, però al segon dia el matrimoni va traslladar-la a la Rambla i li van dir que havia d’exercir la prostitució. Durant una setmana la noia es va negar a fer-ho, però li van dir que ho havia de fer per pagar el viatge fins a Barcelona, que costava 25.000 euros. Davant la seva negativa, el matrimoni va amenaçar la dona que si no es prostituïa i pagava els diners la matarien o farien mal a la seva família.  Finalment la noia va accedir.

Al final de l’any passat els investigadors del Grup de Tràfic d’Éssers Humans de Mossos i la Guàrdia Urbana van tenir constància dels fets i van iniciar un dispositiu especial que va permetre la detenció del matrimoni nigerià aquest dimarts. Se’ls acusa d’un un delicte de tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual. També van descobrir que la dona del matrimoni va ser qui amenaçava la víctima i gestionava els diners que guanyava. Després de passar a disposició judicial, l’home de 56 anys ha estat deixat en llibertat en càrrecs, mentre que la dona, de 39, ha entrat a presó.