Poques hores després dels aldarulls als voltants de la Delegació del Govern espanyol d’aquest diumenge, els Mossos s’han mostrat contundents. Conscients que la seva actuació està en el punt de mira, el principal sindicat del cos, SAP-FEPOL, a través d’un comunicat, mostra el suport a les actuacions dels agents en el dispositiu.

Es tracta d’unes protestes en què els manifestants van llançar objectes als Mossos i van cremar contenidors,  i en què va haver-hi diverses càrregues policials. El resultat, més de 92 persones ateses pel SEM, entre els quals 23 agents,  i nou detinguts.

Els Mossos demanen suport social i que no es polititzi la seva feina

En declaracions a betevé, la portaveu del sindicat SAP-SAPOL, Imma Viudes ha explicat que “no és fàcil ser avui policia” i per això condemnen de manera rotunda les agressions que, asseguren, han rebut i estant rebent els membres del cos. Per tot plegat fan una crida a tota la societat per actuar amb calma i serenor perquè, diuen, no fer-ho així, “complica, i molt, la nostra tasca”. És per això que també reclamen “a tots els actors polítics i socials” els seu suport.

Pel que fa a algunes veus crítiques amb l’operatiu, especialment sobre com van conduir els vehicles els Mossos,,Viudes ha considerat “aberrant que algú pugui creure que els Mossos volen fer mal als manifestants.”

El  sindicat dels Mossos conclou que una politització de l’actuació policial no beneficiaria la funció policial i demanen “posar-se al costat” de la policia de la Generalitat.