Quan faltaven vint minuts per a les 19 h s’han produït les primeres càrregues policials dels Mossos d’Esquadra contra els manifestants que hi havia a la cruïlla de Roger de Llúria amb València. Els concentrats volien arribar fins a la Delegació del Govern espanyol, però el cos policial ha blindat el perímetre per evitar-ho.

Des d’aleshores, els agents han fet diverses càrregues policials que feien recular els manifestants, tot i que seguidament tornaven a intentar creuar el cordó. La càrrega més important ha tingut lloc entre les 19.50 i les 20 h perquè, segons els Mossos d’Esquadra, és quan els manifestants els han llançat objectes i han intentat cremar contenidors.

Com a conseqüència d’aquests enfrontaments, el cos policial ha detingut almenys nou persones, quatre de les quals han quedat en llibertat però hauran de comparèixer cada 15 dies al jutjat. A dos d’ells se’ls acusa d’un delicte d’odi i atemptat contra agents de l’autoritat, mentre que els altres dos seran jutjats per un delicte de desordres públics i atemptat a agents de l’autoritat.

Dels detinguts, també hi ha dues persones que tenen una causa oberta per desordres públics però, en aquest cas, han quedat en llibertat sense cap mesura cautelar.  Pel que fa als tres detinguts restants, encara no se sap com ha quedat la seva situació.

El SEM ha atès 92 persones, totes elles ferides de caràcter lleu menys una de menys greu. Des del Mossos d’Esquadra han confirmat que 22 dels ferits són agents del cos.

Aldarulls a diversos carrers de l’Eixample

Passats dos quarts de nou de la nit alguns grups de manifestants han fet diverses accions a l’Eixample. Han intentat barrar el pas a les furgonetes dels Mossos d’Esquadra, que circulaven a tota velocitat. Els han tirat contenidors i també n’han incendiat alguns, que han estat sufocats pels bombers. Aquest incidents s’han produït en diversos punts de l’Esquerra de l’Eixample. Per exemple, als Jardinets de Gràcia, a la cruïlla de València amb Bruc o a la de Roger de Llúria amb Aragó. De fet, els cossos de seguretat han tallat aquesta via.

Reacció des de Madrid

El ministre de l’Interior , Juan Ignacio Zoido, ha comentat, en una compareixença, els aldarulls de les mobilitzacions de diumenge a les capitals catalanes. Zoido, ha remarcat que el moviment independentista va demostrar que sí que és violent, i que les càrregues policials van ser proporcionades.