L’Ajuntament ha posat en marxa la campanya “Vacances d’estiu per a infants i adolescents” amb un 24 % més de places i un 13 % més d’activitats respecte de l’any passat. Durant l’estiu s’oferiran 983 activitats de tipologia molt variada per a edats d’entre un i 17 anys. Hi haurà activitats de tipus esportiu incloses als Campus Olímpia i altres propostes culturals, educatives i tecnològiques.

A banda de les activitats específiques adreçades a grups de persones amb discapacitat, el programa també té previst cobrir, com en edicions passades, la demanda del servei de monitors especialitzats per atendre les necessitats d’infants i adolescents per situacions de discapacitat física, psíquica o sensorial. En aquest sentit, Miquel Àngel Essomba, comissionat d’Educació i Universitats de l’Ajuntament, explica l’objectiu és “afavorir la integració i que ningú no quedi exclòs d’aquestes activitats”. Essombe ha afegit que les activitats  per a les vacances es transmeten valors educatius i s’afavoreix la conciliació de la vida personal i laboral de les famílies.

Les dates clau de la campanya

Fins al dia 6 d’abril les famílies poden sol·licitar el número per al sorteig que determinarà l’ordre d’inscripció en els Campus Olímpia amb més sol·licituds que places oferides. El sorteig es farà el dia 11 d’abril i es podrà consultar al web de la campanya. El dia 13 d’abril s’enviarà un SMS a les famílies amb el número del sorteig. La inscripció a les activitats començarà el 21 d’abril, per l’ordre que hagi determinat el sorteig, en el cas de les activitats del Campus Olímpia. Les sol·licituds d’ajuts econòmics es podran demanar del 21 d’abril al 9 de maig. El termini per sol·licitar monitors de suport serà del 21 d’abril al 25 de maig,

Pràcticament 500 entitats implicades en la campanya

Fins a 479 entitats barcelonina han homologat les activitats que organitzaran al llarg del període de vacances d’estiu. Totes tenen en comú recollir principis basats en els valors positius del pluralisme o el respecte per a qualsevol creença i accessibles i obertes a totes les famílies empadronades a Barcelona.