Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre persones que es dedicaven al furt d’ordinadors portàtils en els entorns de la Zona Universitària, al districte de les Corts. En concret les detencions s’han produït en dues actuacions diferents, en les quals han participat agents de paisà que seguien alguns dels lladres. Els detinguts acumulen més d’una cinquantena d’antecedents policials.

Un dels lladres acumulava 8 antecedents

La primera detenció va ser el dia 23 de gener cap a les set de la tarda, quan dues persones van robar un ordinador portàtil a la biblioteca d’una de les universitats de la zona. En aquest cas, el personal de seguretat va aconseguir retenir un dels dos autors del furt, una dona de 32 anys i amb vuit antecedents. Posteriorment, van alertar als Mossos que van realitzar la detenció i han obert una investigació per identificar l’altre lladre que va aconseguir escapar amb l’ordinador.

Agents de paisà, darrere dels lladres

En la segona actuació a la zona, un dispositiu d’agents de paisà va detenir dos homes i una dona per temptativa de furt. Els fets es van produir el 24 de gener cap a les 14.15 h, quan els lladres van intentar robar un portàtil en un bar a l’entorn universitari mentre la víctima estava dinant. Els detinguts són un home de 41 anys amb 32 antecedents, un home de 38 anys amb quatre antecedents i una dona de 35 anys amb 10 antecedents.

Alerta per robatoris a biblioteques

Els Mossos estan desplegats en aquesta zona per detectar lladres que aprofiten qualsevol distracció per sostreure motxilles amb tot el seu contingut. De fet, a principis d’any, la Guàrdia Urbana ja alertava dels robatoris a biblioteques. Tot després de la detenció d’un lladre a la biblioteca de la Facultat de Geografia i Història del Raval. Arran d’aquests fets, recomanen que cadascú vigili les seves pertinences i, en particular, aconsella no penjar mai la bossa de mà o la motxilla a la cadira.