La 24a edició de l’Audiència Pública als Noies i Noies, que promou l’Ajuntament, tractarà sobre Barcelona com a ciutat de pau. S’ha triat aquesta temàtica pels atemptats que es van produir a Barcelona l’agost del 2017. Aquest dimarts s’ha presentat l’esdeveniment al Complex Esportiu Municipal la Mar Bella amb la participació d’alguns dels joves. En total hi han anat 1.300 alumnes, que ja han posat en pràctica les primeres reflexions sobre la pau.

Hi haurà rècord de participants

El certamen d’enguany serà multitudinari perquè hi participaran 1.700 alumnes i suposarà una xifra rècord. Els joves, que tenen entre 12 i 17 anys, provenen d’una quarantena d’escoles de la ciutat de tots els districtes. Des d’ara i fins al mes de maig (quan se celebrarà l’audiència) els nois hauran de treballar per elaborar preguntes a l’alcaldessa i també aportaran propostes o accions que el govern municipal podria adaptar al seu programa de govern.

Una de les novetats serà que els joves participaran en reunions que se celebraran als 10 districtes de la ciutat. D’aquesta manera tindran la possibilitat de traslladar qüestions als regidors de districte, que atendran les seves peticions.

El comissionat d’Educació, Infància i Joventut, Miquel Àngel Essomba, ha explicat que es fa un seguiment de les propostes dels menors i que l’objectiu és intentar fer realitat les mesures que hagin proposat.

Objectius de la 24a audiència

L’Ajuntament es planteja que l’alumnat entengui què és la pau i les competències que té el govern municipal en aquesta matèria, reflexionar sobre aquesta qüestió i proposar mesures d’acció.

L’audiència anterior es va dedicar al futur del Zoo

L’edició anterior es va dedicar a debatre sobre el futur del Zoo de Barcelona

. En aquesta ocasió van ser 1.400 alumnes que van reflexionar al voltant d’aquesta temàtica. Algunes de les propostes que van sorgir va ser la creació d’un parc biològic amb espècies autòctones i l’apadrinament d’un animal per part de cada escola participant. D’aquesta manera els alumnes poden seguir la vida de l’exemplar al Zoo les 24 hores al dia a través d’una càmera.