En l’acte hi han estat l’alcaldessa, Ada Colau, i un regidor de cada grup municipal. Es tracta d’una audiència -de nois de 6è de primària fins a 4t d’ESO- que ha inclòs un torn obert de preguntes dels escolars, de centres educatius de tots els districtes de la ciutat, als representants del consistori. L’objectiu ha estat conèixer quines propostes i demandes dels joves han estat acceptades o bé rebutjades pel govern municipal o per l’oposició sobre el futur de l’equipament del Zoo.

Els joves proposen la construcció d’un bioparc

Una de les iniciatives de més transcendència que han presentat els joves ha estat la construcció d’un bioparc on visquin les espècies autòctones. Sobre aquesta proposta s’hi ha pronunciat Ada Colau, qui ha dit que “és impossible a curt termini”. En canvi, l’alcaldessa ha vist viable altres idees com ara que cada centre escolar apadrini un animal del Zoo. D’aquesta manera els alumnes podrien seguir-ne el dia a dia a través d’una càmera.

Entre els grups de l’oposició hi ha hagut consens sobre la iniciativa d’incloure realitat virtual al parc. Així els escolars podrien veure els animals en el seu hàbitat natural i serviria com una eina docent.

Aquí pots veure l’acte complet:

La pròxima audiència pública serà sobre la pau

Els representants dels diferents partits polítics han fet autocrítica. És el cas del regidor d’ERC, Jordi Coronas, qui ha recordat que l’Ajuntament fa tres anys que debat el pla estratègic del Zoo i que els joves han estat només uns mesos per arribar a les mateixes conclusions.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha anunciat que la propera Audiència Pública als Nois i Noies debatrà sobre Barcelona, ciutat de pau. I com a novetat, l’any que ve hi haurà audiències als 10 districtes de la ciutat. Fins ara n’hi havia a sis.