Les connexions entre l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat i l’Amèrica del Nord continuen creixent amb força i ja mobilitzen el 40,5 % del total de passatgers entre Espanya i els tres països de la regió (el Canadà, els Estats Units i Mèxic), al mateix nivell que l’aeroport de Madrid. Concretament, el mercat que més augmenta és el dels Estats Units, que se situa en la cinquena posició en el rànquing de països amb origen i destinació a Barcelona, amb un creixement interanual del 21 %.

Si l’any 2014 el nombre de passatgers era d’un milió, aquesta xifra s’ha doblat en només quatre anys i l’any 2018 es va situar en els dos milions de viatgers. D’aquests, entre un 8 i un 15 % viatgen en primera classe. Segons una nota de premsa difosa per la Cambra de Comerç de Barcelona, la connexió entre Nova York i Barcelona és la que transiten més passatgers. La segueixen les connexions amb Los Angeles i San Francisco, a la costa oest, i a més distància, Boston i Miami.

Aquest estiu se sumarà una nova connexió intenacional amb l’Amèrica del Nord, concretament amb la Ciutat de Mèxic. També s’inauguraran tres noves rutes a destinacions ja existents, com Chicago, Toronto i Nova York JFK. I augmentarà la freqüència en 11 destinacions més que ja s’operaven.

De Barcelona al món

A banda del creixement cap a l’Amèrica del Nord, les connexions de Barcelona amb Àsia també creixen de manera important i assoleixen un creixement interanual del 16 %. Segons la Cambra de Comerç, això situa Barcelona com a principal porta d’entrada o sortida del trànsit asiàtic a l’estat. La ciutat també es manté com a primera ciutat de connexió amb l’Àfrica i l’Orient Mitjà, per davant de l’aeroport de Madrid.

En àmbit europeu, l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona se situa en la setena posició per volum de passatgers l’any 2018 pel que fa al tràfic d’origen i destinació. En l’apartat del tràfic de connexió, el Prat escala fins a la segona posició, només per darrere de l’Aeroport de Londres-Heathrow. I en l’àmbit absolut de passatgers, Barcelona figura en cinquena posició europea, segons es desprèn de les dades interanuals acumulades entre l’abril del 2018 i el març del 2019. Els països europeus continuen sent els principals fluxos de trànsit, amb el Regne Unit, Itàlia, França i Alemanya en els primers llocs.

El segment que més creix

El trànsit aeri a l’aeroport de Barcelona ha crescut en tres milions de passatgers en els últims 12 mesos. La variació més important l’experimenta el trànsit intercontinental, que augmenta un 11 % i que ja representa el 16 % del volum total de passatgers. El passatge nacional ha augmentat un 6,2 % i l’europeu, un 5,4 %.