Fa anys que l’Associació de Veïns del Maresme reclama un espai verd al barri i, ara, a més, vol aconseguir-ho ràpid. Reivindiquen un solar del carrer del Maresme, entre Pallars i Pujades, on demanen que es construeixin equipaments i una zona verda. Actualment, a l’espai hi ha una antiga fàbrica on els veïns asseguren que s’acumula brutícia i conté restes d’amiant. Els partits polítics es van comprometre en el darrer ple a iniciar les accions per expropiar-lo, ja que és una propietat privada.

Espai verd i equipaments

Els veïns volen que l’espai, de 1.400 metres quadrats, serveixi també per ampliar el camp de futbol municipal que hi ha al costat i per fer-hi un equipament per al barri. Per exemple, un casal. Expliquen que ara no n’hi ha cap en aquesta zona i que aniria molt bé per recuperar la vida social i comercial d’aquesta part de la ciutat. “Molta gent d’aquí han estat tota la vida i mai no han tingut l’oportunitat de tenir un casal de barri i mai no s’ha pogut fer barri. És més, en aquest carrer del Maresme, que era el carrer principal abans, no hi ha comerç, no hi ha pràcticament vida de barri”, assegura el José Manuel López.

Alerta per la presència d’amiant

Més enllà del que s’hi acabin fent, els veïns volen que s’actuï amb rapidesa. L’espai està ocupat i, expliquen, hi ha brutícia. Però el pitjor de tot és que també hi ha amiant. Un material que, adverteixen, és perjudicial per a la salut en una zona amb habitatges, empreses i, sobretot, el camp de futbol. L’edifici era una antiga fabrica de fils dels anys 60. Calculen que hi ha uns 400 metres quadrats de teulada d’uralita feta amb aquest material. Els representants veïnals també adverteixen que hi podrien haver altres substàncies tòxiques dins la fabrica abandonada.