El casal d’estiu de la Fundació per a la Integració Social (Fundisoc) continua creixent i, aquest any, incorporen dues localitzacions noves. A més del ja consolidat casal al camp de futbol del Muntanyesa, n’han obert dos més, al camp de la Guineueta i al Besòs. Les activitats estan pensades perquè cap infant no es quedi sense casal d’estiu per qüestions econòmiques. Treballen els valors i les emocions optimistes i positives.

Cinc setmanes d’activitats i valors

Les famílies troben una oferta de cinc setmanes d’activitats a un preu més ajustat que en altres casals. “Costa uns 50 euros menys per setmana —explica José Luis Velasco, director de Fundisoc. L’horari és de 9 a 17 h, encara que tenim acollida gratuïta des de les 8 h. Estan dissenyats per reduir els desavantatges de la desigualtat d’oportunitats”. Velasco afegeix que l’objectiu és que, “malgrat les diferències econòmiques de les famílies, tots els nens tinguin la possibilitat de tenir un espai lúdic, educatiu i divertit”. Tenen el suport de l’Ajuntament de Barcelona i altres entitats, com els clubs que acullen el casal i la Fundació Damm.

L’oferta del casal s’adapta a l’ampli ventall d’edats, entre els tres i els 14 anys. Es basa en l’esport, els jocs, els balls i les excursions. A partir d’aquesta base,  treballen valors positius com la convivència i el respecte. També la sostenibilitat i la nutrició saludable que troben en els àpats, equilibrats, on no té cabuda el plàstic.

Els casals d’agost

Aquests casals d’estiu acaben aquest mes. Però el mes d’agost Fundisoc continua la seva tasca a l’àrea del Besòs. Allà organitzen un casal amb infants derivats de Serveis Socials, per garantir-ne la nutrició saludable. També els ofereixen l’oportunitat de sortides i acampades a la muntanya. En aquest sentit, també promouen el benestar emocional i psíquic dels participants.