El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) és al barri de Montbau i ara mateix acull uns 100 gossos i 70 gats que estan en espera de retrobar-se amb la seva família o trobar-ne una de nova.

La responsable del CAACB i cap del Departament de Protecció d’Animals a l’Ajuntament, Anna Ortonoves, ha explicat que l’objectiu principal és localitzar-ne els responsables i que es retrobin amb els animals. Per això és imprescindible que vagin degudament identificats amb xip. Ara bé, malgrat que el xip és d’ús obligatori, bona part dels animals de companyia -especialment els gats- no en porten.

Cada any a Barcelona s’abandonen o es perden uns 2.000 animals. Des del centre d’acollida els busquen una segona família amb qui conviure.

Els principals motius d’abandonament són : les cadellades no desitjades, sobretot en gossos, els problemes de comportament d’alguns animals i els inconvenients econòmics.”
Anna Ortonoves, responsable del CAACB

Falten voluntaris

Victoria Serrano, voluntària del CAACB, viu a les Corts i li cal una hora per arribar al centre, on acut dos cops per setmana per passejar gossos. Reconeix que es fa el que es pot, però fa una crida per trobar més persones voluntàries per cuidar dels animals.

Hi ha massa gossos i no surten tots cada dia. Caldria més gent amb llicència per treure a passejar gossos potencialment perillosos.”
Victòria Serrano, voluntària del CAACB

Per Anna Ortonoves, sortosament, Barcelona és una ciutat solidària. Prova d’això és que es van adoptar el 90% dels animals acollits durant el confinament, un perídode en què les xifres d’abandonaments van caure un 35 % respecte de l’any anterior.

Tan de bo!, arribi un dia en què treballem en una altra cosa perquè no hi hagi animals abandonats, mentrestant cal treballar cap a l’abandonament zero.”
Anna Ortonoves, responsable del CAACB