Vacuna Astrazeneca contra el coronavirus

La farmacèutica AstraZeneca ha comunicat retards en l’entrega de les vacunes d’Oxford. En concret, només podrà enviar un 40 % de les dosis inicialment pactades fins al mes d’abril.

Segons ha informat la comissària de Salut de la Unió Europea, Stella Kyriakides, a Twitter, “la companyia ha anunciat retards en l’entrega de vacunes respecte a la previsió del primer trimestre d’aquest any” durant el comitè directiu amb els estats membres sobre l’estratègia de vacunes de la UE.

Pendents del vistiplau de l’EMA

La notícia del retard en l’entrega dels vaccins britànics arriba quan falta poc menys d’una setmana perquè l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) decideixi si aprova la vacuna d’Oxford-AstraZeneca, el 29 de gener, que ja s’està administrant al Regne Unit. Tot la mateixa setmana en què han arribat menys de la meitat de les vacunes de Pfizer i BioNtech previstes inicialment per una retallada temporal en la distribució.

L’arribada de la vacuna d’Oxford és esperançadora, ja que es pot emmagatzemar, transportar i manipular en condicions normals de refrigeració, entre 2 i 8 ºC, durant com a mínim sis mesos i administrar-se en entorns d’atenció mèdica ja existents, a diferència de les de Moderna o de Pfizer que requereixen d’un procés de descongelació i manipulació més complex.