Parc de la Ciutadella

El pas del temporal Hortense, aquest divendres 22 de gener, va provocar que, per precaució, l’Ajuntament tanqués tots els parcs i jardins de la ciutat. Un cop desactivat el pla municipal d’emergència per ventades, l’Ajuntament ha reobert aquests espais públics. Per tant, tots els parcs i jardins de la ciutat estan oberts per poder-s’hi passejar.

Parc infantil

Poc impacte de l’Hortense a Collserola

Força barcelonins han aprofitat el matí de dissabte per passejar o fer esport a Collserola. El pas de la borrasca Hortense no hi ha deixat destrosses significants, només alguns camins més enfangats del compte i algun arbre que no ha aguantat la força del vent i ha caigut enmig d’alguna via petita. En general, però, totes les vies principals estan netes i perfectament transitables.

“Avui està molt tranquil, ahir va ser una tempesta increïble”, ha destacat un ciclista. D’altres han explicat que volien sortir divendres, però “era impossible”. La serra s’ha omplert de famílies, ciclistes i gent que aprofita per córrer entre la natura. “Una mica ventat aquest matí, he pensat que potser seria una mica arriscat, però ara ha parat i s’hi està bé”. Tot en un dissabte de confinament municipal en què alguns també han aprofitat per pujar a la muntanya i fer-hi pícnic.

Carrers oberts per passejar

La ventada tampoc ha aturat la iniciativa ‘Obrim carrers’, que torna aquest cap de setmana i contribueix a reduir, durant unes hores, la contaminació acústica i atmosfèrica que generen els vehicles. Els carrers de Sants – Creu Coberta i Gran de Gràcia es tancaran als cotxes dissabte i diumenge entre les 9 h i les 21 h per tal que els ciutadans puguin passejar amb comoditat.