cies interns agressio

La jutgessa del Jutjat d’Instrucció número 18 de Barcelona ha decretat el sobreseïment d’una denúncia d’agressions a dos interns del centre d’internament d’estrangers (CIE) de la Zona Franca per part d’agents de la Policia Nacional per falta de proves. Així ho denuncien Tanquem els CIE i el centre Irídia, entitats que van posar la denúncia conjuntament amb els dos reclosos, que critiquen que s’hagi arxivat la causa sense investigar els fets.

Laura Curell, advocada d’Irídia, va demanar amb caràcter urgent al jutjat de guàrdia que adoptés mesures cautelars com la suspensió de qualsevol ordre d’expulsió de les persones implicades o la custòdia de les imatges preses per les càmeres de vigilància del CIE. Tot plegat perquè tinguessin accés a una tutela judicial efectiva. La lletrada també va demanar una avaluació medicoforense dels denunciants i la identificació dels agents implicats. Les tres entitats alerten que després de la decisió de la jutgessa es podran esborrar les imatges i que aquest fet, entre d’altres, fa que els drets dels reclosos hagin “estat vulnerats” perquè se’ls incapacita a “rebre un judici just”. Les entitats afegeixen que “una vegada més” se “silencia la violència en aquests centres“.

Què denuncien els interns dels CIE

Els fets haurien tingut lloc el dia 26 d’abril al menjador del CIE quan els reclosos es van discutir i van empentar-se mútuament. Segons els denunciants, diversos agents van colpejar un d’ells amb les porres al cap, les costelles, els braços i el pit. L‘altre intern també va rebre cops al pit, a les mans i a l’esquena. Així consta a la denúncia que van presentar el dia 27 d’abril al jutjat de guàrdia, acompanyats de representants de la Fundació Bayt al-Thagafa, conjuntament amb Tanquem els CIE i el centre Irídia.