Els veïns del Raval denuncien que actualment estan patint una situació d’emergència. Ja fa mesos que es queixen que un dels focus conflictius es troba a la confluència entre la Riera Baixa i el carrer de l’Hospital. Diuen que hi ha traficants i furtadors i també persones que diuen insults masclistes a les dones que passen per aquest punt.

Volen presència policial les 24 hores al dia

Una de les associacions que lidera les denúncies és Acció Riera Baixa. L’organització reclama que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra “s’impliquin en el barri” i que hi hagi una patrulla permanent les 24 hores del dia controlant aquesta i altres cantonades problemàtiques. Diuen que els robatoris que es produeixen són cada cop més agressius i que hi ha “entre dos i tres persones que capten joves” per cometre delictes. Els veïns asseguren que estan “amenaçats per aquesta màfia”.

Des de l’entitat han dit que es reuneixen sovint amb la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin. Agraeixen “l’esforç” de la Guàrdia Urbana, però denuncien que el Departament d’Interior no s’ha ocupat d’aquesta problemàtica. Precisament aquest dijous -durant la roda de premsa de l’associació- hi havia una patrulla vigilant la confluència de la discòrdia.

Cassolades cada dissabte

Santi González, un dels impulsors d’Acció Riera Baixa, ha anunciat que faran cassolades cada dissabte a les 21 hores. La primera serà aquest 4 de maig.