La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa dedicada al tràfic il·legal de persones. S’han detingut 11 persones a Barcelona que formaven part d’un entramat internacional repartit en diversos països. El grup estava format per ciutadans de Bangladesh que haurien facilitat l’entrada al país de forma il·legal 350 persones, la majoria d’origen asiàtic. A cadascuna d’elles, li feien pagar entre 14.000 i 20.000 euros pel viatge i pels tràmits.

Els caps de la xarxa, a Barcelona

Era des de la ciutat on s’impartien les ordres i es coordinava tot el dispositiu a escala internacional. Segons els agents, el “modus operandi” començava a l’ambaixada d’Argèlia a l’Índia. Des d’allà obtenien de forma fraudulenta visats per viatjar fins al país nord-africà en avió i finalment traslladaven les persones cap a diferents ciutats del Marroc. Ho feien creuant a peu la frontera, amb la “connivència de les autoritats”. Un cop dins del Marroc els allotjaven en pisos durant mesos, d’amagat, i després els traslladaven per mar fins a Espanya. Els agents afirmen que es feien servir embarcacions amb motors de gran potència.

Documents d’identitat falsos

Segons la Policia Nacional, des de Barcelona un falsificador s’encarregava de facilitar documents als immigrants, un cop eren al país. Disposava de diversos segells d’organismes oficials de Bangladesh, amb els quals falsificava certificats d’antecedents penals i passaports. A més dels 11 detinguts, a Barcelona la policia va fer tres entrades i cinc inspeccions comercials. Es van intervenir 18.000 euros, 32 passaports i més de 200 documents.