Lluitar contra la desnutrició és el gran objectiu d'Acció contra la Fam que busca la col•laboració dels restaurants per aportar qualsevol quantitat, per petita que sigui, a la seva causa. JOAN SICÍLIA, Acció contra la Fam "Cuarenta euros nos permiten a nosotros que durante un mes podemos darle el tratamiento necesario para hacer el cambio entre lo que podria ser la vida y la muerte." Un dels 26 restaurants solidaris de Barcelona és Ca la Nuri, que aquest any repeteix la iniciativa després d'una bona experiència l'any 2012. MARC OROZCO, comunicació de Ca la Nuri "L'any passat vam arribar a recaptar uns 2.000 euros més o menys i aquest any la fideuà, que és un pla que surt molt, doncs segurament que no serà tant, però més o menys en xifres similars." Per aconseguir-ho preparen una deliciosa fideuà amb el truc del xef de la casa. "Per acabar-la el nostre secret és marcar el marisc i les closques. Fem una cocció a part perquè nos se'ns passi la cocció" Un altre exemple de solidaritat és el bar Ambiente del Sur que elaborarà tapes contra la fam. LLUÍS GENOVÉS, propietari de l'Ambiente del Sur "Hem escollit la truita que és la que surt més. Més o menys en fem unes 140, 170 al mes. Un euro per ració pot estar bé!" Les previsions d'Acció contra la Fam apunten que se superaran els 110.000 euros que es van recaptar l'any 2012 dels 500 restaurants de l'Estat espanyol que van col·laborar amb la iniciativa.

La campanya “Restaurants Contra la Fam” ofereix als establiments de restauració la possibilitat que designin un plat o un menú “solidaris”, i que donin entre 0,50 € i 2 € per cada plat o menú solidari venut a Acció contra la Fam. A més a més, l’ONG també permet que els clients facin una aportació directa donant 1 € més de l’import del compte o enviant un SMS al 28010 amb la paraula “HAMBRE”.

Acció Contra la Fam (ACF) presenta la seva campanya com una oportunitat per als restaurants de millorar el seu “posicionament de marca” a través de la col·laboració amb una ONG que gaudeix de “prestigi internacional”.

ACF preveu superar els 110.000 euros que es van recaptar durant la campanya de l’any passat, a la qual van participar 535 restaurants a tot l’estat, establint el rècord d’establiments participants i de fons recollits.