"- Quan recull els excrements on acostuma a llençar-los? - A les papereres o al contenidor groc. - Molt bé!" És un dels vuit informadors ambientals que aquests dies recorren els parcs de la ciutat per incentivar la recollida d'excrements dels animals de companyia. La seva missió és que aquesta imatge és repeteixi més sovint, en detriment d'aquesta altra. ANNA MARIA GASSÓ "Em sembla bé perquè és desagradable trobar-se les caques de gos. A més, els nens corren pel parc..." No recollir els excrements dels gossos pot comportar una multa de fins a 600 euros. Aquest fet, sumat a les campanyes informatives, ha provocat que el nombre d'infractors hagi disminuït. CARLOS VÁZQUEZ, cap de Gestió de Residus de l'Ajuntament "Si mirem anys enrere, hem vist que ha millorat molt. Abans la gent no recollia els excrements dels gossos. D'uns anys ençà ho estan començant a fer. Ara els parcs estan nets, però només que hi hagi un excrement ja sembla brut." Alguns propietaris, però, creuen que la brutícia als parcs té solució... ANTÒNIA GARCIA "Els pipicans són petits. Han quedat desfasats per la quantitat de gossos que hi ha. Hi ha zones que no estan aprofitades." La campanya "Tan net és qui neteja com qui no embruta" s'allargarà fins al 29 de novembre.

La campanya informativa es duu a terme a places, zones enjardinades, àrees de gossos o parterres de tots els districtes. En aquests llocs, molts propietaris no recullen les defecacions de les mascotes. Els informadors, que hi seran fins al 29 de novembre, expliquen als propietaris bones pràctiques per mantenir una ciutat més neta i la situació de les àrees d’esbarjo per a gossos.

Aquesta acció s’inclou dins de la campanya de comunicació “Tan net és qui neteja com qui no embruta“, amb què es vol incentivar la corresponsabilitat de la ciutadania per aprofitar els recursos i operatius municipals destinats a la neteja dels carrers i places de la ciutat. La campanya també forma part del pla de millora la neteja viària, que va començar l’Ajuntament durant el mes d’abril.

No recollir els excrements dels gossos pot comportar una multa de fins a 600 euros. Aquest fet, sumat a les campanyes informatives, ha provocat que el nombre d’infractors hagi disminuït. El cap de Gestió de Residus de l’Ajuntament, Carlos Vázquez, explica que “s’ha millorat molt en la consciència ciutadana a l’hora de mantenir els parcs nets. Tot i així, Vázquez considera que “les campanyes amb informadors ambientals continuen sent necessàries”.