El passat 24 d’agost van començar les obres de restauració integral del portal principal del mercat a la Rambla. L’1 de setembre s’hi va muntar la bastida i s’hi va col·locar la lona. L’Associació de Comerciants buscava un patrocinador, que figuraria a la lona que ara mateix cobreix l’arc. Però la lona és blanca, perquè ara com ara aquest possible patrocinador no ha aparegut.

L’última restauració va ser l’any 1996 i, des de llavors, el mercat ha hagut de suportar les pluges i el mal temps. Encara que els vidres semblaven estar en bon estat de conservació, alguns plafons estaven abombats per l’oxidació. Els pilars del portal eren les peces que es trobaven en pitjor estat. L’estructura de ferro estava ben conservada, l’únic que s’ha d’enretirar és la pintura deteriorada, l’òxid i els elements que no són originals. A més, s’ha de protegir perquè no es rovelli.

El president de l’Associació de Comerciants del mercat, Salvador Capdevila, va explicar el juny passat que s’havia descartat aprofitar la restauració per avançar l’arc fins a la vorera lateral de la Rambla, tal com s’havia reclamat durant anys. Aquesta decisió es va prendre per evitar perdre la perspectiva des de la Rambla i també per una qüestió econòmica, ja que moure l’arc suposaria el doble d’inversió.

L’arc modernista està decorat amb vitralls de disseny geomètric de color blau i cercles de color groc i marrons. Per dos tots costats, hi ha dues columnes decorades amb trencadís de ceràmica.  Tot el portal està format per una estructura de ferro de 12 metres d’amplada, 10 d’alçària i 25 centímetres de gruix. L’arc és obra de l’arquitecte barceloní Antoni Falguera.