Hospital Cínic

El Clínic deixarà de subministrar medicació ambulatòria a pacients de fora de la seva àrea, derivarà 42 llits al Sagrat Cor i en tancarà 32. Segons ha informat ‘El País’, el tancament fa que 45 treballadors d’infermeria es recol·loquin internament i hi hagi una reducció en la contractació del personal suplent. També es vol estalviar retallant als treballadors la meitat d’una mensualitat. Aquesta mesura es començarà a negociar a partir de la setmana que ve amb el comitè d’empresa.

Totes aquestes mesures són la conseqüència de la reducció del 4,6 % en les tarifes que la Generalitat paga a l’Hospital Clínic i la pèrdua de l’activitat equivalent a l’1 % dels ingressos anuals. Segons ‘El País‘, les àrees més afectades són les de medicina interna, pneumologia, aparell digestiu i cirurgia traumatològica, vascular i general.

Eficiència o atac al sistema públic?

Per a IDC Salud, que també gestiona l’Hospital General de Catalunya a Sant Cugat, aquestes “coordinacions” permetran controlar millor els ingressos hospitalaris i també els malalts crònics, reduint el nombre de llits necessaris gràcies a la millora de la col·laboració entre professionals.

CCOO creu que aquestes mesures van en contra del sistema públic. Els treballadors ja s’hi havien oposat envoltant l’hospital amb una cadena humana per denunciar que el nou model de gestió que impulsava el centre no era res més que una privatització encoberta . L’hospital ja havia tancat 76 llits el 2011.

Després de l’anunci de la cessió de part de l’activitat a IDC, el secretari general d’ICV, Josep Vendrell, ha demanat la compareixença al Parlament del conseller de Salut, Boi Ruiz, i el director de l’Hospital Clínic, Josep Maria Piqué, per donar explicacions per aquest canvi a favor d’IDC. Vendrell exigeix que s’aclareixi la situació del centre i també demana que compareguin representats dels treballadors.