RAQUEL ESPADA, presidenta de l'Associació de Botiguers del Besòs "Ho fa molta gent del barri, però realment, si comptabilitzem la gent que ho fa del barri, pròpiament del Besòs-Maresme, i de la resta de Barcelona i inclús de fora de Barcelona, podem dir que estem a un cinquanta per cent." MARÍA JOSÉ VELÁZQUEZ "Fa que ens trobem tots els veïns del barri, ens ajuntem, parlem, i després també les tapes acostumen a fer-les molt bones." JORDI MARTÍNEZ "Es difícil acabar el recorrido, porque acabas mareado antes, pero es una iniciativa buenísima."

L’Associació de Botiguers del barri del Besòs i el Maresme volia dinamitzar la zona i els seus comerços, per això va decidir organitzar el Tastatapes. La primera edició va aplegar 36 persones i, vuit anys després, la popularitat de l’esdeveniment ha anat creixent.

Són 10 bars de la zona, tant de cuina catalana com d’altres de persones nouvingudes des de Cuba o el Pakistan, per exemple. Aquesta iniciativa també pretén unir cultures i presentar ofertes gastronòmiques als veïns per només set euros, a través d’una jornada lúdica amb música i sortejos. A més a més, els tastadors també poden participar activament votant les millors tapes i conèixer millor el barri passejant d’un punt a l’altre, tant a peu com amb un petit tren.

Tot plegat, una festa veïnal que cada cop s’obre més a gent d’altres zones de Barcelona i, fins i tot, de fora, per presentar el barri i animar la gent a anar-hi més sovint.