Els 57 cors, cadascun acompanyat amb una espelma i una rosa blanca, estaven retolats amb el nom, cognom i edat de cada difunt. Precisament, aquest 2017 la mitjana és, només, de 59 anys, una dada que posa en relleu els problemes de salut que suposa viure al carrer, on hi ha més possibilitat de contreure malalties.

L’acte ha estat organitzat per les entitats Àmbit Prevenció, l’Associació Ciutadana Anti-Sida de Catalunya, el CAS Baluard, Dit i Fet, Heura, la fundació Sant Pere Claver, la parròquia Santa Anna, Santa Lluïsa de Marillac, l’associació Yaya Luisa i Arrels Fundació.

El coordinador del Pla de lluita contra el sensellarisme, Albert Sales, afirma que quan les persones sense llar surten de l’hospital després d’una malaltia fan una recuperació “molt precària” perquè no poden descansar a casa sinó que ho fan al carrer. A més, l’accés als recursos sanitaris també són limitats perquè moltes d’aquestes persones no tenen domicili, no estan empadronades i tenen problemes amb la documentació.

Segons el darrer recompte fet aquest maig a Barcelona hi ha 1.026 persones que dormen als carrers. Es tracta d’una  xifra que s’eleva a més de 3.000 si es tenen en compte les persones sense llar que passen la nit en albergs i habitatges municipals.