L’empresa Norvet ha comprat un edifici al número 477 del carrer d’Aragó, a la Sagrada Família, i ho ha fet amb sis famílies que encara hi viuen i que ara hauran de marxar davant la pressió, denuncia la PAH, que hi exerceix el fons inversor. Per això la plataforma ha fet una acció sorpresa a la seu de Norvet en què els ha portat un document perquè el signin i així garantir la reubicació dels veïns afectats. Després de la negativa inicial a rubricar el document que portaven els veïns i els membres de la PAH que els acompanyaven, advocats i representants del fons inversor han accedit a reunir-se amb quatre de les persones que ho demanaven, i han posat el segell per confirmar que han rebut la petició.

Segons explica Lucía Delgado, portaveu de la PAH, el fet que l’empresa hagi segellat el document no comporta un compromís explícit, però sí que indica el coneixement i el reconeixement de les famílies afectades.

Aquesta acció sorpresa s’emmarca dins la “Campanya d’obra social” i pretén la recuperació d’edificis que estan en mans dels bancs. En aquest cas concret, es tracta d’un immoble propietat d’un fons inversor, però “de la mateixa manera que els bancs, aquests fons d’inversió especulen amb un bé de primera necessitat i colonitzen la ciutat”, ha precisat Delgado.

Norvet és un dels fons inversors que des del mateix consistori s’han criticat per les fortes pressions que exerceixen als veïns perquè marxin dels edificis adquirits.

La PAH demana la cessió de l’edifici d’Aragó, 477 a l’Ajuntament de Barcelona; afirma que mantindrà contacte amb Norvet i que assumirà una actitud proactiva per resoldre el conflicte.